Sarıkamış Kış Sezonu Açıldı


Açılışa, T.B.M.M İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AKP Mersin Milletvekili Prof. Zafer Üskül’de katıldı. Eşinin babasının memuriyeti nedeni ile Sarıkamış’ta doğmasından dolayı kendilerini Sarıkamışlı hissettiklerini belirten Üskül, Sarıkamış’a birkaç gün geçirmek için geldiğini ve burada kayakçı gençlerimizi görünce insanın umudunun arttığını belirterek, “Bu gençler ile nice kayak şampiyonlarının yetişeceğine inanıyorum. Sarıkamış’ta yöneticilerinin çalışmaları ve destekleri neticesinde burada imkânları sağlandığını gördüm. Gençlerimize kayak sporunu sevdiriyor ve geliştiriyorlar. Bu bakımdan da çok olumlu gelişmeler var.”dedi.

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden ise, Sarıkamış’ta kayak severlerimizi ağırlamaktan zevk alacaklarını belirterek tüm kayak severleri Kars’a davet ederek, “Serhat ilimiz Kars’ın şirin ilçesi ve şehitler yatağı Sarıkamış Kayak Merkezi’nde bu gün itibari ile kayak sezonunu açıyoruz. Sarıkamış sarıçam ormanları ile de önemli bir ilçedir. Burada ormanlık alanda kayak severler keyifle kayabilirler. Geçen sezonlarda da buradan keyifle ve memnuniyetle ayrılan misafirlerimiz oldu. Pistlerimiz son derece güvenlidir. Bütün yaz boyunca da pistlerimizin ve telesiyejlerimizin bakımları yapıldı. Güvenli bir şekilde kayak keyfini kayak severler yaşayabilirler.” Diye konuştu.

Açılışta hazır bulunan AKP Kars Milletvekili Zeki Karabayır’da, Sarıkamış Kayak Merkezini dünya standartlarına çıkartacak Karanlık Dere Projesinin müjdesini verdi.

Bu nedenle, Sarıkamış’ın da açık olacağını vurgulayarak,”Sarıkamış Kültür ve kış turizmi açısından bakir bir yerdir. Pistlerimize ek olarak ihale edeceğimiz telesiyej montajımız 3 defa ihaleye çıkmasına rağmen henüz bitiremedik. Bu kış ihalesini yapmış olacağız. Bunun yanında Sarıkamış’ın daha geniş konaklama tesisleri, Avrupa standartlarına uygun suni kar yağdırma makinesi ve tesislerimiz tamamlandığında Türkiye’nin değil dünyanın en büyük ve önemli bir kayak merkezi olacaktır.” Diyerek kayak severleri Sarıkamış’a davet etti.

Daha sonra açıklama yapan AKP’li Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu “Kış turizminin bütün önemli mekanlarında bulunan kayak hocalarının büyük bir kısmının Kars ve Sarıkamış’tan çıktığının altını çizerek, “Sarıkamış’ın kış turizminin en büyük göstergesidir.” dedi.

Alibeyoğlu, “Buraya gelen bütün kayak sever misafirlerimiz döndüklerinde burasını eşlerine ve dostlarına anlatıyorlar. Bizlerde yerel yönetimler olarak son derece gurur duyuyor ve mutlu oluyoruz. Bu nedenle kış ve kayak sporunun en gözde mekanı olan Sarıkamış’a herkesi bekliyoruz.” Diye konuştu.

Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen ise, Karanlık dere projesinin ihalesi için Sarıkamış’a para aktaran Hükümete ve Milletvekili Zeki Karabayır’a teşekkür etti. Bu müjde ile bu açılışı gerçekleştirilen açılış vesilesi ile, “Sarıkamış’ta kayak sezonunun açılması ve bu müjde ile tüh halkımız ile daha da mutlu olduk. Nice şampiyonlar yetiştirmek için gençlerimiz bu gün burada kayağa başladılar.” Diye konuştu.

Daha sonra Sarıkamış Kaymakamı Ahmet Altunbaş, pistlerimizin ve telesiyejlerin bakımı yapılmış olduğunu ve güveli bir kayak şartlarının mevcut olduğunu belirterek, “Bu sene yapımına başlanacak olan Karanlık Dere projesinin pistleri ve telesiyej yapımının hayata geçirilmesiyle Sarıkamış kış sporunda, kar kalitesinde, kültür turizminde, gerekirse konukseverliği ile daha da iddialı bir duruma gelerek Türkiye’nin değil Dünyanın da en önemli kayak merkezi olacak. Bu nedenle kış sporlarını sevenleri saha az kazalı, eğlenceli, turizm kapasitesi yüksek, Sarıkamış’a davet ediyoruz. İlk kar yağdığında 40 ile 50 cm kar yağmıştı. Pistlerimizde kayak yapılacak kalınlıkta kar mevcuttur.” Dedi.

Sarıkamış’ta Kış turizmin doyasıya yaşamak isteyen kayak severleri ise kayak merkezinde bulunan otellerin hazırladığı aktivasyonların yanı sıra animasyon gösterileri de bekliyor.

Bölgede bulunan Toprak otel’de ise Antalya’da yaz turizmini kapatan 8 kişiden oluşan animasyon gurubu kış sezonu boyunca birbirinden güzel gösteriler ile sahne alıyorlar.

Açılış nedeni ile bir gösteri yapan JOELL Animasyon gurubu “Enigma” müziği eşliğinde gösteriler yaptı. Gösterilerinde ağızlarından ateş çıkarma, ateş yutma ve çıplak ayakta cam kırıkları üzerinde yürüme gösterileri izleyenleri büyüleyecek.

SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ VE ÖZELLİKLERİSarıkamış kayak merkezi Kars'a 50 km. uzaklıkta Sarıkamış ilçesinin içerisinde çamurlu dağdadır. Sarıkamış kayak merkezinde, 844 metre uzunluğunda, 750 kişilik bir teleski tesisi ile iki kayak evi bulunmaktadır. Sarıkamış kayak merkezinde sezon, aralık-nisan aylarını kapsıyor ve Sarıkamış kayak merkezinde kar kalınlığı 50-200 cm.yi buluyor. Merkezde pist uzunluğu 1200 metre. Ayrıca Sarıkamış'ta Cıbıltepe'ye Turizm Bakanlığı tarafında 2 adet 4'lü teleski yaptırılmıştır.

Pistler
Sarıkamış Cıbıl tepe kayak merkezi kayak merkezlerinde ender bulunan kristal kara sahip. Sarıkamış kayak merkezi yılın birçok günü güneşli olmasına rağmen kar özelliğini kaybetmiyor ve çığ tehlikesi yok. Sarıkamış kayak merkezinde pistler sarı çam ormanları ile çevrili olduğundan rüzgara karşı korunaklı. Sarıkamış kayak merkezinde Çamkarın hemen yanı başından başlayan Sarıçam kayak tesisleri 2400 kişi kapasiteli bilgisayar donanımlı telesiyej sistemine sahip. Sarıkamış kayak merkezinde 2700 m yükseklikteki Cıbıl tepe de çeşitli zorluk derecelerinde 5 pistin bulunduğu 2 etap yer alıyor. Sarıkamış kayak merkezinde ilk etap 2400 m uzunluğunda ve yeni başlayanlar için, ikinci etap ise 2200 m uzunlukta olup 4 pist bulunmakta. Sarıkamış kayak merkezinde Sarıçam ormanlarının arasından 7 km kayak yapılabiliyor. Sarıkamış kayak merkezinin toplam pist uzunluğu 17 km. yi buluyor. Ayrıca 5 km si Uluslar arası federasyon tescilli Cross Country alanı bulunuyor. (Toplam 50 km uzunluğunda )

Konaklama
Sarıkamış kayak merkezinde Toprak otel ve Çamkar oteli bulunuyor. Sarıkamış kayak merkezindeki otellerin biri 55 odalı ve 132 yataklı ve diğeri ise 120 standart oda, 11 köşe oda, 5 suit ve 4 kral daireli 5 yıldız ayarında bir tesis.

Ulaşım
Sarıkamış İstanbul’a Uludağ’dan Daha Yakın

İstanbul’da uçağa bindikten 1,5 saat sonra Kars Havaalanı’na varabilir ve 45 dakika sonrada Sarıkamış’ta Bayraktepe Kayak Merkezinde Sarıçam ormanları içerisinde kayak keyfi yapabilirsiniz.

Sarıkamış kayak merkezindeki oteller Kars a 45 km. Erzurum a 140 km uzaklıktadır. Otellerin havaalanı transferleri mevcut. Sarıkamış kayak merkezine karayolu ile gelmek isteyenler için ilk seçenek Giresun Tirebolu Torul Erzincan Erzurum Sarıkamış, ikinci seçenek Trabzon Erzurum Sarıkamış, üçüncü seçenek ise Hopa Artvin Kars Sarıkamış, Orta Anadolu'dan Ankara Yozgat Sivas Erzincan Erzurum Kars güzergahları tercih edilmelidir.

Kaynak www.haberturk.com

Benzer Sayfalar



0 yorum: