Kars Çayı Buz Tuttu

Soğuk havanın etkisini sürdürdüğü Kars'ta Kars çayı buz tuttu, Sarıkamış ilçesinde de çatılardan sarkan buzlar vatandaşları ve esnafları harekete geçirdi.

Gece en düşük hava sıcaklığının eksi 21 olarak ölçüldüğü Kars'ta hava adeta buz kesti. Dondurucu soğuklardan nasibini alan Kars Çayı da buz tuttu. Sarıkamış ilçesinde de metrelerce uzunlukta buz sarkıkları oluştu. Çatılardan sarkan buzların tehlike oluşturmasıyla işyeri sahipleri ve vatandaşlar harekete geçti. Geçtiğimiz yıl buz sarkıkları yüzünden yaralanan vatandaşların başlarına aynı talihsizliklerin gelmemesi ve park halindeki araçların zarar görmemesi için buz seferberliği başlatıldı.

Kadınlar çamaşır asılı balkonlardan ellerindeki demir çubuklarla çatılardaki buzları kırarken esnaflarda işyerlerinin çatılarını buzlardan arındırdılar. Gün boyu devam eden buz kırma çalışmaları ortaya ilginç görüntüler çıkardı.

Sarıkamış İnönü Mahallesi'nde ikamet eden Dursun Demir, "Geçtiğimiz günlerde kar yağdı. Şimdi de güneş karları eriterek buz oluşturdu" dedi.

Cumhuriyet Mahallesi'nde ikamet eden Rayet Polat isimli kadın da kaldırımda yürüyenlerin tehlike yaşamamaları için buzları kırdıklarını söyledi.

Kaynak www.siyasalbirikim.com.tr

Benzer Sayfalar



0 yorum: