Kaz Nasıl Pişirilir


Bu yıl başı hindi değilde kaz yesek ne olur, hadi gelin kaz nasıl pişirilir öğrenelim.

Kars ya da Ardahan ayazında kurutulan kazlar suda kaynatılır. Kaz yağlı bir hayvan. Piştikçe yağını ve tuzunu suya veriyor. Kaz eti piştikten sonra suyunda bulgur pilavı pişirilir ve kaz bu pilavla sunulur. Kaz eti yağlı olduğu için hazmı zordur. Bu sebeple batıda yanında toz şeker verilir ki, hazmı rahatlatsın. Kars ve Ardahan'da ise kaz yemekleri yle birlikte şerbet veya hoşaf içilir.

Güveçte kaz

"Güveçte kaz" aslında yöre kadınının 'soba yanarken fırına bir şeyler atalım' fikriyle geliştirdiği bir yemek. Güveç içine kaz eti, patates, soğan ve su konur. Eğer evde biber varsa o da eklenebilir, fırına sürülür. Piştikten sonra ister bulgur pilavıyla ister lavaşla servis edilebilir.

1 yorum:

  1. Tarif için teşekkürler fakat kaz eti bulmak mesele, nereden bulabiliriz fikriniz varmı.

    YanıtlaSil